ÍNDEX DE RECEPTES

10 de desembre del 2010

PASTÍS DE MATÓ AMB NABIUS

Pels esmorzars d’aquest llarg cap de setmana vaig fer aquest pastís, pa de pessic, que vaig veure al bloc “canelitaenrama”. Queda un pa de pessic esponjós i alhora humit, amb el gustet suau del mató i el toc àcid de la llimona. Els nabius, a banda de donar-li color, també hi aporten la mica de dolçor d’aquesta fruita deshidratada.

Queda un pa de pessic deliciós!
PASTÍS DE MATÓ AMB NABIUS
Ingredients
- 300 g de mató
- 250 g de farina (especial rebosteria)
- 1 sobre de llevat (tipus Royal)
- 3 ous
- 3 cullerades soperes de nata líquida
- 100 g de sucre
- 1 llimona
- Pessic de sal
- 50 g de nabius deshidratats
Preparació
Rentem la llimona, l’eixuguem bé i la pelem, procurant no agafar la part blanca, va molt bé fer-ho amb el pelador de patates.
En el got de la Th posem el sucre i la pell de llimona, triturem uns segons a velocitat progressiva 5-7-10. Amb l’espàtula fem baixar de les parets del got la pell de llimona, i tornem a programar com abans, en total uns 30 segons seran suficients.
Col•loquem la papallona, afegim el mató, la nata, la sal i els ous i programem 3 minuts, 37º i velocitat 3. Si volem que tingui més gust de llimona podem afegir-hi una mica de suc. Traiem la papallona.
Afegim la farina i el llevat, barregem durant 15 segons a velocitat 6, repetim si veiem que encara no s’ha integrat del tot.
Aboquem la barreja en un motlle que haurem engreixat (20-24 cm), o folrat amb paper especial per a forn, decorem per sobre amb el nabius.
Coem durant uns 40-45 minuts, a 180º (el punxem amb el que tinguem, un palillo, agulla, pal de brotxeta..., per a comprovar-ho, si surt sec es que ja està cuit)
Forn preescalfat

Per fer-lo sense Th, feu servir sucre llustre, i ratlleu ben fina la pell de la llimona, i seguim els mateixos passos però baten a mà o amb batedora elèctrica. Queda una massa bastant consistent per tant quan integrem la farina costarà una mica més integrar-la.

9 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanten els pastissos amb mató, i aquest em sembla molt diferent dels que he fet jo, més tipus pa de pessic. Amb el cafè amb llet ha de ser un esmorzar deliciós!

Visc a la Cuina ha dit...

Però quina guapada de pastís, i la combinació del mató amb els nabius ha de ser una delícia!

Miquel ha dit...

El tiempo que hace que no hago un pastis para almorzar.De pequeño mi madre si que me los hacia, pero yo los prefiero para postres.pero me dan ganas de probar el tuyo para almorzar, para no ser menos.
petons
miquel

Marina ha dit...

Mmm... Quina pinta que té! Ha d'estar "tremendo"!

Cool Chic Style Fashion ha dit...

Molto buono questo pane dolce , complimenti ciao

Anònim ha dit...

Ha de quedar molt esponjós i amb un gustet genial! Boníssim!

teresa ha dit...

Quin pastí mes guapo!!Estará deliciós.
Bessets

mercè ha dit...

L'aspecte per fora és molt bonic, i el tall és preciós, realment es veu esponjós, i amb el mató gustós segur!, un bon berenar, esmorzar...

Teresa ha dit...

Com podeu veure, el mató m'agrada... les postres d'avui diumenge, mató amb mel!!! Aquest pa de pessic està molt bo, i n'hi ha per a una bona colla!!! Miquel, animat ! que un esmorzar amb una xocolata desfeta i u trosset d'aquest pa de pessic és de pel·lícula!
Stefania, grazie mille! Abraccio da Barcellona!
Petons per a tots/es !!

Seguidors