ÍNDEX DE RECEPTES

14 de desembre del 2010

TORRÓ DE MASSAPÀ

Aquesta recepta és de l’Àvia Remei, però jo l’he adaptat per a fer-la amb la Thermomix. Quan ja l’havia fet, he vits que la companya del bloc “velocidadcuchara”, havia fet unes figuretes de massapà molt boniques! I veig que més o menys vaig seguir els mateixos passos per a fer el massapà. No se si ha quedat bo, no l’hem provat, però fa bona pinta! Queda una bona barra de torró!!

Amb aquesta recepta participo en el concurs de “Recetas Navideñas Santa Teresa- Lazy Blog”, http://www.lazyblog.net/. Podeu entrar a Yemas Santa Teresa per veure tots el productes que preparen!.
TORRÓ DE MASSAPÀ
Ingredients
- 300 g d’ametlla Marcona
- 300 g de sucre (llustre)
- 1 cullerada de suc de llimona
- ½ patata (mitjana)
- Fruita confitada variada
Preparació
En el got de la Th piquem les ametlles, programem 1 minut, velocitat progressiva 5-7-10. Reservem
Posem el sucre al got de la Th i polvoritzem 30 segons, velocitat 5-7-10.
Pelem i tallem la patata, la bullim, i quan ja és cuita, l’afegim al got de la Th on tenim el sucre. Programen 30 segons, velocitat 1.
Afegim l’ametlla molta i la cullerada de suc de llimona, barregem 20 segons a velocitat 6. Si veiem que li falta una mica, tornem a programar uns segons més a velocitat 6, i uns segons més a vel. espiga.
Folrem amb film un motlle rectangular (en el meu cas una caixeta metàl•lica), repartim les fruites confitades per la base, omplim amb el massapà, premem perquè no quedin espais per l’interior. Acabem de posar les fruites perquè quedin per dins. (jo com les tenia tallades ho vaig fer d’aquesta manera, si les teniu a trossos, poseu el massapà en el motlle i hi aneu enfonsant les fruites, deixant que es vegin per la banda de dalt)
Deixem reposar uns dies i ja el tindrem a punt per a aquestes Festes!

De manera convencional
Bullir les patates. Quan encara són calentes les afegim al sucre llustre i amb un batedor elèctric o forquilla aixafem molt bé. Hi afegim les ametlles moltes i el suc de llimona. Remenm molt bé, si cal aens ajudem amb les mans, ha de quedar una massa tan fina com sigui possible. Aboquem la massa en un motlle i hi anem col·locant les fruites confitades. Deixem reposar una dies.
Animeu-vos!!!

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola he visto tu blog y me gusta, pero hay un problema, no leo muy bien catalan, tienes alguna forma de que se pueda leer? gracias

Silvia ha dit...

Que bien te ha quedado,me encanta,me lo guardo,es total!!

Un besote

Teresa ha dit...

Hola anonimo, gracias por tu comentario, al final de página hay un traductor, pero si tienes algún problema de mandas un correo y te mando la que quieras. Yo creo que con el traductor te irá bien!
Silvia, no lo hemos probado... pero la pinta dice que ha de estar bueno... ya os diré!

Zeditas ha dit...

Que buena pinta!!!
Hola guapa, este año lo he tenido muy complicado para ir a Barcelona, ya que por una causa u otra el fin de semana que tocaba curso tenía algo que hacer, el sábado me voy a mi tierra a pasar las Navidades con mi Familia, ya que tengo dos sobrinillos que cumplen años esta semana y lo celebraremos el domingo.
Felices Fiestas si no nos vemos...

mercè ha dit...

Una preciositat de torrò!, aquests torrons sí que són autèntics!, i tot un luxe poder tastar-los!Una abraçasa Teresa.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb la bona pinta que té segur que està no bo, boníssim.
Petons.

Margarida ha dit...

D'aquests no n'he fet mai, i això que m'agraden molt. De fet, només m'agraden a mi. A casa s'estimen més els de xocolata o els de xixona.
Fan més goig que els de compra!
Petons

starbase ha dit...

Un torró magnífic, i amb força fruita que a mi m'agrada que n'hi hagi força! mmmmmmmmm :D

Teresa ha dit...

Mercedes, buen viaje i Felices Fiestas!!, ya te veo haciendoles los pastelitos a tus sobrinos...
Mercè, el de massapà no ens agrada massa, però volia provar què tal resultava, si ens agrada repetiré, ara que, com el de xoco, del bo, cap!!!
Margarida, la cocinera de bétulo, Starbase, aquest no porta massa feina, i en ser un massapà cru, no cal ni forn! a veure què tal resulta!
petons:)

Paco Becerro ha dit...

Muchas gracias por la aportación Mercedes.

Por cierto, el enlace a mi blog, donde pones AQUÍ, debería ser www.lazyblog.net

Muchas gracias otra vez y suerte.

Anònim ha dit...

Hola Teresa,
Té molt bon aspecte aquest turró.
Saps que no he vist mai una thermomix? Faré un cop d'ull per internet per veure com és aquesta maquineta, que sembla que és de gran ajuda.
Una abraçada

Gemma ha dit...

Ja tinc l'ametlla a punt per fer torró de massapa :)
Tot i que veient la teva recepta, ara dubto de si posar-hi patata o no, a la meva recepta no n'hi ha...
T'ha quedat sensacional!

Anònim ha dit...

QUE BO TERESA, M'ENCANTA, MIRARÉ SI EL FAIG, SEMBLA MÉS SENZILL QUE ELS PANELLETS I A SOBRE NO CAL FORN, ESTÀ XUPAT.
UNA ALUMNA AVANÇADA.

Visc a la Cuina ha dit...

És guapíssim, més bonic que els de pastisseria, m'agraden els seus colors!

Fem un mos ha dit...

Un torro sensacional, i fet a casa
Petons

Teresa ha dit...

Gemma (la cuina de casa), jo també dubtava... però al final va caure amb patata, en porta molt poca, no la vaig pesar però com a molt van ser 100g!. El massapà amb ou (clara) portser és caduca abans... encara que s'ha de coure una mica... com fem amb els panellets.
Gemma de guspires que viatgen.., em va costar decidir-me en comprar-la, per tot, pel preu per començar i per si la faria servir o no, jo sóc de les de xup-xup..., però n'estic molt contenta!! i deu ni do del que la faig treballar!
Visc a la cuina, si que alegra la vista, si! espero que també estigui bo!!
Perons a totes!

Massitet ha dit...

Hola Teresa!
Nosaltres també fem torró de massapà a casa fent servir la recepta de la meva àvia pastissera i no li posem patata. T'ho dic perquè veig que dubtaves i per anirmar-te a fer-lo sense, si vols.
Al bloc expliquem la recepta, que és bàsicament la mateixa però amb sucre normal desfet en aigua calenta. Queda molt bé, la veritat...
El que tinc ganes de provar és el punt del a llimona, que trobo que deu fer-lo més fresc!

Besets!

Maduixa ha dit...

què maco t'ha quedat aquest torró, i molt bo, a casa també el fem amb patata, i a vegades amb moniato, és el preferit de la meva mare :-)

He vist també el mató que vas fer l'altre dia, té un aspecte inmillorable!

un petó, bonica :-)

Miquel ha dit...

me gusta tu receta de hoy y me la llevo para hacersela a mi hermano que le gusta mucho este tipo de turron.
petons
miquel

Anònim ha dit...

m``encatat la manera de explicar hi presantar. avui o fere .
espero quedi tant maco com el teu
ja escriure com es de bò

Seguidors