ÍNDEX DE RECEPTES

20 de juny del 2016

FISH AND CHIPS


Si voleu un dinar diferent i bo amb aquest fish&chips a la catalana ho aconseguireu! a més més està súper bo, l'únic inconvenients és que s'ha de fer al moment, tant l'última fregida a les patates com arrebossar el peix, però val la pena!
Acompanyat amb salsa Tàrtara en va agradar molt, també podeu fer un romesco, però amb aquesta salsa com que no la faig mai (no hi penses...i vas a lo de sempre), ens va agradar molt!
D'entrada sembla que és molt de fregit, però us asseguro que ni les patates ni el peix queden oliosos.
Sembla una recepta llarga... però no us espanteu...és fàcil, fàcil...! el que porta més feina és la patata, però queden súper bones!
Aquesta setmana tenim revetlla... us deixo diferents coques per si us animeu a fer-les! Coques de Sant Joan ,Coca de llardonsCoca de llardons (II).  
Bona revetlla i felicitats a tots els Joan, Joanes, Jans...
FISCH&CHIPS I SALSA TÀRTARA
Ingredients salsa Tàrtara
Maionesa
1 c/c de mostassa de Dijón
1 ou (dur)
1 ceba tendra
Julivert 
Tàperes  
Cogombres en vinagre (jo no n'hi vaig posar)
Unes gotes de llimona
Pebre blanc molt (opcional)
Ingredients arrebossat del peix
Farina
Cervesa
Peix, en el meu cas llucets mijants
Patates de bona qualitat (que no es desfacin)
Elaboració salsa Tàrtara
En un bol posem la maionesa, les gotes de llimona, i la mostassa. Piquem a dauets ben petits les tàperes, la ceba tendra i el julivert i ho afegim al bol, remenen per a integrar-ho, piquem l'ou dur i  l'incorporem amb la resta d'ingredients. Tapem i reservem a la nevera.
Per fer l'arrebossat del peix posem en un bol farina i una mica de cervesa, remenem bé, anem afegint cervesa fins a tenir una massa fina, amb la textura per a arrebossar, no molt espessa. La podem preparar i guardar a la nevera, tapada. 
Les patates les podem tenir gairebé fetes, així només haurem de fer l'últim fregit. les pelem i tallem a talls llargs i no massa prims, en una olla posem aigua i les patates i coem durant uns 15 minuts, vigilem que no es desfacin, han de quedar una mica cuites, però no acabades de fer. Les escorrem amb compte i les posem sobre paper de cuina per a que quedin ben escorregudes i seques. Podem donar-los la primera fregida, en oli abundant i ben calen, no han  de quedar rosses, després s'acaben amb una altra fregida que serà la que els dona el color i fan que quedin molt cruixents per fora i toves per dins, aquesta fregida s'ha de fer just en el moment que les servirem.
Per a fer el peix, el salem i l'anem passant per la barreja de farina i cervesa que hem preparat, ha de ser un arrebossat fi, per tant en traurem l'excés. Fregirem en oli abundant i ben calent, si teniu fregidora millor que millor, jo no en tinc, ho faig en un cassó ple d'oli, que fa la mateixa funció. També és millor fregir-lo al moment, per tant farem el peix i acabarem les patates alhora... feina... però ja veureu el resultat.!
Quan traiem el peix i les patates de la fregidora, ho anem posant sobre paper absorbent, només per traure l'excés d'oli, no li deixeu estona perquè sinó l'arrebossat i la patata s'estova... (això també passa amb les croquetes, acostumeu-vos a no deixar-les sobre el paper perquè el toc cruixent el perdran)
Li va molt bé acompanyar-ho amb amanida.
Font: Canal Cocina, programa Sabores del mundo, Austràlia, cuiner Adam Liaw


9 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

ostres que bona la recepta! l'última vegada que vaig veure el fish and chips va ser a londres, i si estava bo però prefereixo la versió a la catalana!! a mi també m'encanta la salsa tàrtara, me la menjaria a cullerades, però mai hi caic i no la faig. M'apunta la recepta per un dia de festa! petons

Miquel ha dit...

Unos buenos fish and chips sin duda alguna y siempre mas apetecibles así de caseros.
Bona setmana
Peto

lolines ha dit...

Un peixet boniiiiiiisim!!!
Bona revetlla de Sant Joan.

Cristina ha dit...

Només per l´oli, segur que són més "saludables" que els dels anglesos ....Bona revetlla!.

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Qué bo Teresa, un plat boníssim!!
Petons.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mmmmmm.....molt bon dinar! M'apunto a casa teva!
Petonets,
Olga

Amblesmansalamassa ha dit...

Quina bona fila fa tot!! A casa mai menjem fregits, però aviam si m'animo amb aquesta recepta ja que, un dia és un dia, veritat??
Clara

Eva ha dit...

No dubto que ha d'estar boníssim, si el britànic ja m'agrada imagina't la versió catalana amb oli del bo ;). Un petó!

Bruixes a la cuina ha dit...

Una combinació d'aquelles d'èxit assegurat! No és per menjar-ho cada dia però en dies d'aquells de sol, platja i poques ganes de cuinar... ho tens solucionat i quedes com un senyor! :)
Petons

Seguidors