ÍNDEX DE RECEPTES

20 de febrer del 2017

PASTIS DE FORMATGE DE LLIMONA (Classic Lemon Cheescake)

Per a celebrar l'aniversari del meu marit el vam fer bufar amb aquest deliciós pastís de formatge i fruites del bosc, el vam trobar requetebó!! A casa amb els pastissos de formatge tens l'èxit assegurat!
La recepta és de la Donna Hay, que ja tinc alguna altra recepta publicada d'ella, m'agrada molt el seu estil i manera de fer! 
A la recepta original hi he afegit les llavors de 1/2 beina de vainilla per a la nata muntada, que sembla que no però li dona un toc molt bo, i he tret una mica del sucre del farcit, a la recepta original en posen 295 g.
La base es tan fàcil de fer i queda tant bona que a partir d'ara serà la base d'aquests pastissos que fem habitualment amb base de galeta i mantega.
PASTÍS DE FORMATGE  DE LLIMONA (Classic Lemon Chescake)
Ingredients
Motlle de 20 cm, desmotllable
Base
150 g de farina
55 g de sucre llustre
100 g de mantega tallada a quadres, ben freda
Farcit
330 g de formatge crema (tipus Philadelphia)
500 g de formatge ricotta ( o mató)
4 ous M
250 g de sucre llustre
60 ml de suc de llimona
2 c/p de pell de llimona ratllada fina
1 c/c d'extracte de vainilla
2 c/s d'aigua
7,5 g de maizena
Cobertura
250 g de nata per a muntar (35% MG)
1/2 beina de vainilla
Elaboració
  1. Preescalfar el forn a 170º
  2. Posar en un bol gran la farina, el sucre y la mantega i barregem, freguem amb les mans fins a que tinguem una barreja  granulada, semblant a sorra.
  3. Aboquem la barreja en el motlle, que haurem folrat amb paper de forn, ens ajudem amb la banda de darrere d'una cullera pressionem la massa per a que quedi ben repartida per tot el motlle.
  4. Coem durant 30 minuts o fins que la veiem daurada. Traiem del forn i reservem.
  5. Fem el farcit: en el bol del robot que tinguem (jo amb la KA) hi posem el formatge crema, la ricotta, els ous, el sucre, el suc de llimona, la pell ratllada de llimona i l'extracte de vainilla fins a tenir una massa suau i uniforme.
  6. Barregem la maizena amb la mica d'aigua (jo vaig haver de posar-ne una mica més de les 2 c/s), i l'afegim a la barreja de formatge, barregem bé.
  7. Aboquem la barreja en el motlle que hem preparat i coem durant 1 hora i 10 minuts, o fins que estigui lleugerament daurada la superfície.
  8. Apaguem el forn i deixem que es refredi dins, amb la porta tancada. 
  9. Un cop fred (jo li vaig deixar tota la nit i reservem a la nevera.
  10. Muntem la nata amb les llavors de la mitja beina (obrim longitudinalment i amb el revers del ganivet rasquem les llavors).
  11. Passem un ganivet o espàtula pel voltant del motlle, l'obrim i el desemmotllem amb compte, el posem a la safata de presentació i repartim nata muntada per sobre, i damunt d'aquesta les fruites vermelles, empolvorem amb sucre llustre.
c/c= cullera de cafè
c/p= cullera de postres
c/s=cullera sopera






12 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Amb un pastís així entren ganes de cumplir anys! Felicitats pel teu marit!!
Petons i bona setmana
Palmira

Cristina ha dit...

Es veu tendre i humit! Segur que vàreu gaudir molt degustant-lo.

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Felicitats al teu marit, amb un pastís com aquest ve de gust cumplir anys. Es veu molt bo Teresa i això a travès de la pantalla, en directe encara serà millor.
Petons.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Jo no els puc fer aquests pastissos....a casa meva no agraden! Però a mi sí! És preciós i ha de ser boníssim!
Moltes felicitats!
Petonets,
Olga

Miquel ha dit...

Un pastel a la altura del cumpleaños de tu marido, te ha quedado muy apetecible.
peto

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Seixanta-tres motius per fer aquest espléndit pastís de formatge.
Felicitacions per a tots dos¡¡ ;O)

La Cocinera Mileurista ha dit...

Me gusta mucho estos pasteles, te quedó muy bonito. Felicidades.
Besos.

Nenalinda ha dit...

Uummmmmmmmmmm que rica tenia que estar esa tarta de queso , una pena no poder meter la mano y dar cuenta de un trozo seguro que estaba de muerte relenta ,te ha quedado divinisima.
Bicos mil wapa.

Amblesmansalamassa ha dit...

T'ha quedat espectacular! A mi també m'agraden moltíssim, i ara m'he enrecordat que fa molt que no en faig cap...jiji...;)
Clara

Bruixes a la cuina ha dit...

Teresa els pastissos de formatge només poden ser bons o boníssims!! I aquest així de gruixudet i amb tots els fruits vermells pel damunt segur que és dels de la 2na categoria!! Segur que el teu marit es va llepar els dits! :)
Una abraçada

ANNAFS ha dit...

Un past´s molt bonic amb les fruites vermellles, els pastissos de formatge m' encanten així que m' anotaré la teva recepta. Per molts anys pel teu home!

trifasic de baileys ha dit...

woowww formatge i llimona!! això si que és un postre per llepar-se'n els dits!!! m'encanta la combinació!! és un clàssic posar ratlladura de llimona als cheesecake. petons

Seguidors