28 de gener de 2021

TARTALETA DE MASSA SABLÉ AMB MELMELADA DE FRUITS VERMELLS


Tenia ganes de fer la massa sablé, que és una de les fàcil per a fer a casa, no necessita amassat i es fa amb ingredients que de ben segur tenim al rebost de casa. Aquesta però és una mica diferent perquè no porta ni ou ni mantega així que per a vegans és ideal!! Tenia ganes de provar per saber-ne el resultat, de vegades no tot és or alló que llueix, que diuen..., però si, us puc dir que és molt bona, una mica trencadissa, però la massa sable ja ho és, i farcida amb melmelada va quedar súper bona. La podem farcir de crema, de xocolata... fins i tot fer-ne galetes! Si en feu galetes, un cop l'estireu, poseu-la 15 minuts al congelador, tallar les formes que vulgueu i coure, d'aquesta manera no es deformaran.
Doncs bé, com m'ha agradat molt, aquesta es queda a comacasa-res!!!
Us explico la recepta,
TARTALETA DE MASSA SABLÉ AMB FRUITS VERMELLS
Ingredients
200 g de farina tot ús (per a provar jo vaig posar 150 g de tot ús i 50 g integral, súper!)
1/4 de culleradeta de sal
135 g d'oli de coco (sòlid)
4 cullerades d'aigua
Preparació
En un bol posem la farina i la sal i barregem, anem afegint l'oli de coco, sólid, no el desfeu, i amb les mans l'anem integrant, no cal massar..., anem afegint tot l'oli i barrejant, ens queda una barreja terrosa, seca, és hora d'anar posant l'aigua i barrejar amb les mans, obtindrem una bola de massa que no s'enganxa, tapem amb film i deixem que agafi més consistència posant-la uns 10 minuts a la nevera.
Traiem de la nevera la posem entre paper film i amb el corró l'estirem, d'un gruix aproximat de 1/2 cm.
Amb l'ajuda del paper film mateix, traiem el de sobre, l'aboquem en el motlle i l'anem col·locant bé per a tot el cul i parets, si es trenca no passa res pèrquè és una massa que permet tornar-la a ajuntar i afegir-ne si fa falta... un cop tenim folrat el motlle amb un ganivet tallem la massa sobrant de la paret d'aquest, a l'alçada que vulguem, que quedi tot per un igual, podeu veure a la foto. Sembla complicat pero no ho és pas!
Cobrim amb cigrons o el pes que feu servir, tal com es veu a la foto, i enfornem durant 25 minuts a 180º, forn preescalfat.
Traeim del forn, retirem el paper amb el cigrons que han fet de pes per a que la massa no pugés i farcim amb la melmelada, o el que vulgueu. 
Si teniu retalls de la massa que us hagin sobrat, podeu fer alguna decoració per a posar ara per sobre.
Enfornarem de nou durant 30 minuts a 180º
Un cop cuita la retirem del forn i deixem refredar completament abans de desemmotllar-la


Tenia uns quants nabius que vaig afegir per soble la melmelada!
La melmelada és ben fàcil, barreja de fruit vermells + la meitat del pes de fruita de sucre (jo en trec una mica... així que per a 1 k de fruita, 400 de sucre...) + suc de 1/2 llimona. ha de coure durant 25 minuts, no cal triturar.




 

Seguidors