ÍNDEX DE RECEPTES

7 de setembre de 2021

BRAÇ DE GITANO DE TRUFA

 

Sóc molt fan del braç de gitano! i a casa agrada molt, fa festa, oi? Sempre és benvingut en acabar un bon dinar...
Aquest és farcit de trufa cuita. Podem fercir-lo del que més ens agradi però aquets està súper!!!
Espero que hagueu passat bon estiu, bones vacances, jo a Isona he estat ben acompanyada de tota la colla però també hem tingut uns dies tranquils, els que he aprofitat per a fer una mica de rebost... que a l'hivern s'agraeix!
Doncs res, anem per feina!
BRAÇ DE GITNO DE TRUFA
Ingredients
100 g de sucre
100 g de farina (de rebosteria o nornal)
4 ous mitjans
Trufa cuita per a muntar
350 g de nata per a muntar (35% MG)
75 g de xocolata negra 60% cacau
Preparem la trufa (ha d'estar 12 h a la nevera abans no la muntem)
En un cassó bullim la nata i l'aboquem damunt la xocolata que prèviament haurem desfet (microones o bany maria), amb un batedor manual remenm bé fins a tenir una crema ben homogènia. Tapem amb film i reservem a la nevera un minim de 12 hores.
Preparem el pa de pessic
Batem molt bé els ous (temperatura ambient) amb el sucre, que blanquegin, han de triplicar el seu volum. Hi afegim la farina tamisada poc a poc, barregem amb moviments envoltants, de baix cap a dalt, vigilant que no perdi volum la barreja.
L'aboquem en una safata folrada amb paper sulforat, amb una espàtula igualem la superficie.
Coem 8-10 minuts a 180º, amb el forn preescalfat.
En sortir del forn l'hem d'abocar d'amunt un drap humit, traiem el paper sulforat i l'enrotllem, deixem refredar i el tindrem a punt de farcir.
Per a fer la trufa només hem de muntar la barreja de xocolata i nata i farcir el braç.
Decorem al nostre gust.
Reservem a la nevera




1 comentari:

lolines ha dit...

Aquest braç de gitano és una delícia, només cal veure-ho.
Una abraçada.

Seguidors