ÍNDEX DE RECEPTES

20 de setembre del 2021

PASTÍS ENREIXAT DE NABIUS

 

Vaig veure la recepta i ja me'l vaig fer meu... i buscant una mica vaig trobar com el feia, la pastissera Eva Arguiñano, de qui és la recepta; no havia fet res d'ella ... però aqueta recepta ha tingut un resultat excel·lent! 
El que costa és fer l'enreixat... bè, com veieu cal fer pràctiques..., he mirat diferets videos..., en fi, les coses casolanes no són perfectes! però si molt més bones!!!
Anem per la recepta,
PASTÍS ENREIXAT DE NABIUS
Ingredients
Motlle de 23 cm
Per a la massa brisa
400 g de farina tot ús
180 g de mantega (a temperatura ambient, pomada)
1 ou
100 g de sucre
8 g de llevat tipus Royal
5 g de sal
Pel farcit
500 g de nabius frescos
100 g de sucre
30 g de farina de blat de moro (maicena)
172 c/p de canyella en pols
1 c/p de suc de llimona
Preparació
Farem la massa brisa, barregem la farina, la sal, el llevat i el sucre en un bol gran. Incorporem la mantega pomada i barregem una mica, afegim l'ou i barregem una  mica més, aboquem la massa d'amunt la taula o marbre i amassem fins a que els ingredients quedin ben integrats.
Dividim la massa en dos parts iguals, les envoliquem amb film i deixem reposar dues hores a la nevera.
Passat el temps de repòs, empolvorem el marbre amb farina, agafem una part de la massa, la treballem una mica i l'estirem amb el curró, cobrim el motlle amb la massa, l'anem posant bé per tot ell, traiem una mica la massa que sobri, però no a ran de motlle.
En un bol barregem els ingredients del farcit, nabius, sucre, maicena i canyella, remenem bé, afegim el suc de llimona i tornem a barrejar, l'aboquem dins el motlle. Tanquem cap a dins la massa que sobresurt del motlle.
Amb l'altra part de la massa fem el mateix, la treballem una mica i l'estirem, amb un tallador fem tires d'uns 2cm, per a fer l'enreixat.siveieu que agafa massa color, vigileu perquè hi ha un punt en que es pot cremar..., , poseu per sobre paper d'alumini.
Pintem amb ou i cap al forn!! preescalfat eh!, 40 minuts a 200º. 
En aquets enllaç podeu veure com és fa... a practicar!!



Seguidors