ÍNDEX DE RECEPTES

23 de febrer del 2016

PASTÍS DE TIRAMISÚ

Un cap de setmana fabulós!! Tota la família, pares, fills, net,  l'hem passat a la casa rural "El bosc del Quer", AQUÍ , a Sant Julià de Vilatorta, tota la casa per nosaltres!! Quin plaer! quina manera de desconnectar durant gairebé  tres dies! Aquestes trobades s'han de fer més sovint. El dissabte vam celebrar l'aniversari del cap de colla..., el Jesús, i com no podia ser d'altra manera vam preparar-li un súper pastís!, de tiramisú que ens agrada molt!, en versió pastís que queda molt, molt bé! La idea la vaig veure al blog  Les receptes del Miquel, de seguida vaig tenir clar que el faria en aquesta ocasió, doncs al no necessitar forn és ideal.
Visiteu els dos enllaços, en el del blog trobareu cosa bona i en el de la casa veureu quina xulada! Molt recomanable tot! Ah! i mireu quins ous...de color blau! però quins ous...BONÍSSIMS! del galliner del Miquel,  el de la casa (casualitat de Miquels...), que ens va donar carta blanca per plegar els ous que volguéssim! Gràcies Miquel, tornarem!!
Bé, anem per feina...
PASTÍS DE TIRAMISÚ
Ingredients
Motlle de 20cm
130 g de sucre
6 rovells d'ou
3 clares d'ou
750 g de formatge mascarpone
Cafè recent fet
4 cullerades d'amaretto, conyac, wisky...
2 planxes de pa de pessic de la mida del motlle (o melindros)
3 fulles de gelatina
1 c/p d'aroma de vainilla
Cacau en pols per a l'acabat
Elaboració
Hidratem la gelatina en aigua freda durant 10 minuts.
En un cassó posem una mica d'aigua per a fer un bany maria, dels rovell amb el sucre i la vainilla, hem de batre fins a tenir una crema espessa i de color pàl·lid. Hi afegim la gelatina ben escorreguda i l'integrem bé. Retirem del foc i deixem reposar 5 minuts, remenant de tant en tant per a que no s'assequi la superfície.
en un bol posem el formatge mascarpone, hi afegim la crema de rovells tèbia, i batem fins a incorporar bé tots els ingredients. Muntem les clares a punt de neu, amb un pessic de sal queden més fortes..., i les incorporem a la barreja anterior, amb una espàtula i amb moviments envoltants.
Barregem el cafè amb el licor.
Protegim tot el voltant del motlle amb plàstic acetat o plàstic dur que tingueu (tapes d'enquadernar), per a desemmotllar-lo fàcilment.
Posem una planxa de pa de pessic (o melindros) a la base del motlle, mullem amb la barreja cafè-licor, aboquem part de la crema de mascarpone (una mica menys de la meitat), posem l'altra planxa, mullem amb cafè-licor, posem la resta de crema de mascarpone, amb una espàtula igualem la superfície i reservem a la nevera fins l'hora de servir-lo.
El desemmotllarem amb compte i repartirem el cacau amb l'ajuda d'un colador.
Un plaer pel paladar!




10 comentaris:

MaryLou ha dit...

Felicitats al cap de colla!!!! el pastís boníssim! i aquests dies al camp segur que ben relaxant...
Una abraçada!!!

Amblesmansalamassa ha dit...

Quina pinta més bona, sens dubte un bon colfó per un cap de setmana fantàstic oi??
Bona setmana! Clara

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Moltes felicitats al Jesús!! Una bona manera de celebrar-ho tota la familia i amb més relax que a casa, si ja sé que com a casa, res, però de tant en tant s'agraeix sortir de la rotina.
Qué gran i maco que està ja en Joan, com passa el temps, sembla que era ahir que la teva filla estava embarassada.
El pastís de 10, boníssim!!
Petons.

Miquel ha dit...

Me alegro mucho que pudierais disfrutar toda la familia en este entorno tan fantástico como este que se ve del "El bosc del Quer", y desde luego que mejor que poder celebrarlo con el postre favorito de muchas familias y ademas ideal para estos eventos.
Muchas gracias por el enlace.
petons

Anna Pigarda ha dit...

Quin cap de setmana més agradable que haureu passat tota la família! I aquesta meravella de pastís per endolcir-lo! M'apunto la recepta, que és molt llaminera! Una abraçada!

Margarida ha dit...

Quina bona manera de celebrar un aniversari, tota la família junta!!! Celebro que us ho passéssiu tan bé!!!! I el petit Joan deu estar ja fet un homenet, oi? Els mesos passen tant de pressa....
Ah!! el pastís de categoria!!! A casa també ens agrada molt el tiramisú!
Petons

Sussi Abel ha dit...

Vaja delícia de pastís!!!!

GEMMA ha dit...

Aquestes sortides familiar son fantàstiques!!! I el pastís fa una pinta...
Petons

Judith ha dit...

Que bo Teresa, a casa el tiramisú és el postre estrella!

Neus Garcia ha dit...

Quin cap de setmana més xulo!! I a sobre amb aquest fantàstic pastis!! m'encanta el tiramisú, de fet és un dels meus postres preferits! He de confesar que el pastís de tiramisú em costa una mica perquè m'agrada aquest postre amb molta crema i poc pa de pessic, però pel que es veu en la foto, aquest compliria totalment les meves expectatives!!!

Seguidors