ÍNDEX DE RECEPTES

16 de juny del 2016

CROQUETES DE PEIX (BACALLÀ FRESC)


Tenir preparades al congelador unes bones croquetes, a punt per fer en qualsevol moment, va molt bé! acostumen agradar a tothom, són molt versàtils! i bones del què siguin...!
Com el Joan, el nostre net, ja menja de tot, vaig preparar aquestes de peix, de bacallà fresc, i ja tinc ganes que les provi, a veure si li agraden!
Aquestes són de bacallà fresc, però podem fer-les amb lluç, rap, combinant amb gamba, salmó..
CROQUETES DE BACALLÀ FRESC
Ingredients
400 g de peix (net i sense espines)
1/2 l de llet
2 ous (separem rovells de les clares)
100 g de farina
35 g de maizena
1 ceba
Sal, pebre, nou moscada...
Pa ratllat
Oli d'oliva 
Elaboració
En una olla posem el peix i cobrim d'aigua, quan arrenqui el bull deixem 3 minuts i retirem del foc. Colem tot reservant el brou. Deixem que refredi una mica i l'esmicolem traient la pell i les espines. Reservem
En una paella posem un raig d'oli, hi ratllem la ceba ben petita i sofregim a foc baix, vigileu que no es cremi. Quan la ceba és ben rosseta hi afegim la farina, la torrem una mica, afegim la llet (si voleu en traiem una mica i acabem de fer el 1/2 l amb brou de bullir el peix), i els rovell d'ou, remenem bé per a integrar-ho tot i quedi sense grumolls.  Salpebrem, hi posem les espècies que vulguem (jo com n'ha de menjar el Joan no n'hi he posat), deixem coure sense parar de remenar durant 5 minuts. Hi afegim el peix esmicolat i sense deixar de remenar coem fins que es desenganxi de la paella, queda una pasta fina i espessa, que en refredar-se encara serà més compacta.
Aboquem en una safata, cobrim amb film, que toqui bé a la massa, pressionem amb la mà, d'aquesta manera no se li farà una capa dura per sobre. Deixem refredar completament.
Un cop la massa està freda anem agafant porcions, li donem forma i passem primer per la clara d'ou (lleugerament batuda) i després per pa ratllat. les courem amb oli abundant i ben calent.
Les servim tant fredes com calentes, a mi les de peix, en particular, m'agraden més calentones...
Boníiiiissimes!

10 comentaris:

El pare ha dit...

Com bé dius d'aquelles menges que agraden tothom, que admeten moltes variants i que si les tenim congelades a punt de fregir ens trauran de més d'un imprevist.
Teresa, fan molt bona pinta.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mmmmmm....puc venir a buscar unes quantes? M'has fet venir ganar! Han de ser molt bones!
Petonets,
Olga

lolines ha dit...

Las croquetes de bacallà cassolanes son exquisides.

VISCalacuina ha dit...

Jo també en tinc sempre al congelador, però no n'he fet mai amb bacallà fresc, trobo que és una gran idea!

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Segur que en Joan se les menja la mar de bé, han d'estar molt bones i es una manera de que tothom mengi peix.
Petons.

Bruixes a la cuina ha dit...

Quina delícia! M'encanten les croquetes i les de peix no es veuen tan sovint com les de carn o pernil! Fantàstiques! :)
Una abraçada

Palmira POM ha dit...

Hi ha cosa millor en el món que unes croquetes cassolanes?! Crec ue és la cosa que em fa més por de cuinar i mai n'he fet jo ... Però veient les estic pensant que m'hauria de treure la por, oi?
Petons i bon cap de setmana!
Palmira

Amblesmansalamassa ha dit...

Unes bones croquetes cassolanes mai fallen!! Clara

Cristina ha dit...

Aquesta iaia cuinera! Jo sóc una fan de les croquetes. M´agraden amb tot tipus d´ingredients. A això no li faig cap fastic. M' és igual si les menja el Mr.Bean...;-D

Anna Pigarda ha dit...

Amb el que m'agraden les croquetes i no en faig mai!! Encara m'estrenaré amb la teva recepta!! Aquest nét teu té molta sort de tenir una àvia tan cuinetes com tu!! Petonets!!

Seguidors