ÍNDEX DE RECEPTES

1 de febrer del 2016

PASTA DE FULL AMB CREMA I FRUITA


Les postres d'aquest diumenge van ser fàcils i ràpides de fer...i molt bones!!Una pasta de full, una crema pastissera, també exprés, i unes maduixes que ja trobem al mercat, encara que no són tan bones com les de temporada. El resultat, unes postres per a llepar-se els dits! La intenció era fer una banda de fruita, amb crema, però vaig veure al blog "els fogons de la Bordeta" que ho havien fet en format individual i que la crema era una versió ràpida, i em va agradar! Aquesta crema exprés queda força bona!, la podem fer el dia abans i la pasta de full coure-la el mateix dia, el muntatge tot just abans de servir i heus aquí unes postres que si ja entren pel ulls, es fonen a la boca...
PASTA DE FULL AMB CREMA I FRUITA
Ingredients
1 làmina de pasta de full
Maduixes, o la fruita la que us agradi o variades
Sucre en pols
1 ou batut o llet (per a pintar la pasta de full)
Crema pastissera
375 ml de llet
3 ous
30 g de maicena
90 g de sucre
Vainilla en pasta  (hi vaig posar llavors de mitja beina)
Preparació
Crema pastissera
Posem tots els ingredients en el got de la batedora i barregem bé. Aboquem en un cassó, tot colant-ho i coem a foc mig sense deixar de remenar. Quan comenci a espessir retirem del foc. Reservem en un bol i deixem refredar, tapat amb film a pèl (tocar a tocar). Un cop freda la reservem a la nevera
Tallem la pasta de full en rectangles, en el meu cas la làmina era rectangular i en vaig fer 8 porcions. Les punxem amb una forquilla, les pintem amb ou batut o llet i amb el forn preescalfat a 200º coem durant uns 15 minuts, o fins que estiguin daurades. Deixem refredar damunt d'una reixeta.
Muntatge: posem crema per sobre de cada porció de pasta de full, podem fer-ho amb una mànega pastissera amb boca arrissada, sinó directament amb una cullera. Tindrem les maduixes netes i seques, aquestes com eren grosses les vaig tallar, les repartim per sobre la crema i per a trencar una mica el color uns nabius. Empolsinem amb sucre en pols o pintem amb gelatina neutra.

7 comentaris:

ISABEL ha dit...

Amb pasta de full podem fer meravelles.
Tant en dolç com amb salat.
Bona idea fer-les individuals.
Petons

Cristina ha dit...

M'agrada aquest format individual...És tan bona!

MaryLou ha dit...

M'encanten!!! fa temps que no he fet res amb pasta de full i això que en tinc al congelador!!
M'apunto les teves pastetes!!!
Petonets

trifasic de baileys ha dit...

és un clàssic bonissim! fa de postre de diumenge total! t'ha quedat molt bé amb les maduixes!! petons

GEMMA ha dit...

Que bona la pasta de full amb la crema i fruita!!!
Jo les faig sovint aquestes postres!!
Petonets

Miquel ha dit...

El hojaldre,las frutas y la crema, es uno de los postres que me pierden.Tremendo¡¡
peto

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Aquestes postres sempre agraden i fan molt de diumenge, oi? Son boníssims, qui diu no a menjar la fruita així.
Petons.

Seguidors