14 d’abril de 2020

CRACKERS DE FORMATGE

Ahir, Dilluns de Pascua, costava passar la tarda... què es podia fer??? cap a la cuina!!! en un plis plas estava amb les "manos en la masa" preparant aquestes crackers de formatge!!! no em va pas saber greu... el resultat va ser fantàstic, espectaculars de bones!!!
Aquí va la recepta!!! fàcil, fàcil !!
CRACKERS DE FORMATGE
Ingredients
75 g de farina de cigró
50 g de farina de blat
1 culleradeta (de café) de llevat (tipus Royal) ( es pot substituir per bicarbonat)
30 g de formatge parmesà ratllat
20 g de llavors de sèsam
2 g de llavors de coriandre molt ( jo no n'hi vaig posar, no en tinc...)
35 ml d'oli vege extra
60 ml d'aigua
1/2 culleradeta (de cafè) de sal
1/4 culleradeta (de cafè) de sucre
Preparació
En un bol posem les farines i el llevat, o bicarbonat, el parmesà ratllat, les llavors, l'oli, l'aigua, la sal i el sucre.
Amb una cullera barregem molt bé fins a tenir la barreja ben homogènia, si voleu podeu acabar de barrejar amb la mà. En fem una bola, la posem entre dos papers sulforats, el del forn, aplanem una mica i amb el curró l'estirem bé, ha de quedar una làmina fineta, per un igual tota ella. la reservem a la nevera durant 30 minuts.
Preescalfem el forn a 200º
Traiem la massa de la nevera i la punxem amb una forquilla, quedaran els foradets típics de les crackers, amb l'ajuda d'un tallador de galetes, la forma que tingueu, o amb el tallador de pizza, que va molt bé, fem les formes. Si ho feu amb tallador de galetes, no les tragueu de la làmina, només aneu fent les galetes, un cop cuites es separen fàcilment.
Jo ho vaig fer amb el tallador de pizza i queda súper bé, s'aprofita tot!! els trossets petits o desiguals són prou bons, a l'igual si ho feu amb tallador de galetes.
Coem a 190º durant 10 minuts, aneu m,irant perquè cada forn és un món!!
Traiem del forn, separem les galetes i deixem refredar damunt una reixeta.
Font: Rocio Arroyo, Canal Cocina



3 comentaris:

lolines ha dit...

quines crackers mes rebones!!!!

mamilu ha dit...

Holaaa!!! una idea genial per tenir sempra algu per picar,,,,me la copio !!!

Elena ha dit...

Es pot fer amb el 100% de farina de blat? No en tinc de cigró...😥

Seguidors