ÍNDEX DE RECEPTES

22 d’abril del 2020

PÚDING DE PA (DOLÇ)

Vaig fer un pa dolç, amb fruits secs i restes de fruites confitades que tenia des del Nadal. Ja posaré la recepta perquè és un pa molt bo i perfecte per a una esmorzars i berenars de luxe!
Doncs bé, com era un pa de mida gran, i ara a casa només som dos, en va sobrar ... i quina pena no aprofitar-lo! o es congela, que també és una opció. En aquest cas vaig fer un púding que va resultar molt bo, aquest que us poso ara...
Ah! el podeu fer amb qualsevol tipus de pa de pessic que us hagi quedat, magdalenes, pa...
(veig que el pa dolç ja el vaig publicar...)
PÚDING DE PA DOLÇ
Ingredients
1/2 l de llet
150 g de sucre (vaig posar-ne 130)
4 ous
1 branca de canyella
Pell de llimona, taronja
200 g de pa doç o el que vulgueu o tingueu
Pel caramel
100 g de sucre 
gotes de llimona o una mica d'aigua
Preparació
Primer fem el caramel, posem el sucre i les gotes de llimona o aigua en una paella, sense remenar esperem a que el sucre es desfaci i vagi agafant color de caramel, s'ha de vigilar perquè es crema ràpidament. Quan ja està ben ros l'aboquem en el motlle que volem fer sevir per al nostre púding i reservem.
En un cassó posem la llet amb la canyella i les pell de taronja o llimona, o de les dues. Quan arrenqui el bull apaguem el foc i deixem infusionar, i com perdrà temperatura ja en va bé perquè la necessitem més aviat freda, tébia.
En un bol tallem el nostre pa dolç, pa de pessic..., hi aboquem la llet colada, deixem uns 5 minuts per a que s'empapi bé. Amb el pimer triturem per a que quedi una barreja fina.
En un altre bol barregem els ous amb el sucre, ben barrejat fins que el sucre s'hagi desfet, i aboquem a la barreja anterior de llet, remenem bé per a integrar.ho.
Aboquem la barreja al motlle que hem preparat i posem dins d'un recipient amb aigua fins a la meitat perquè el courem al bany maria.
Amb el forn preescalfat introduim el nostre motlle amb la safata amb aigua i coem a 18º durant 45-60 minuts, dependrà de la mida del motlle, més alt o menys... comprovem si està quallat punxant-lo, l'agulla ha de sortir neta.
Traiem del forn i deixem refredar, reservem a la nevera fins a desemmotllar-lo (com si fos un flam) i servir-lo.



1 comentari:

Palmira POM ha dit...

Una recepta d'aprofitament genial!
Cuideu-vos molt!
Palmira

Seguidors