ÍNDEX DE RECEPTES

26 d’abril del 2020

PA DE SANT JORDI, 2020

Aquest Sant Jordi, 2020 tan estrany, tan diferent... ja portem sis setmanes confinats i encara no veiem el final... Peró bé, paciència i esperar tornar a la normalitat...
Molts anys sense fer el pa de Sant Jordi, aquest com temps n'hi ha hagut prou ens hi vam posar! la veritat és que va ser un pa molt bo, molt gustós.
La recepta és la que va publicar la Diputació de Barcelona, i també vaig veure un vídeo d'un forner del carrer Balmes que ho va explicar molt bé! No us se dir més d'ell...
La rosa va ser preciosa! el Jesus me la va fer amb paper d'embalar!! Els llibres estan de camí...
Us deixo l'enllaç de la Diputació PA DE SANT JORDI
PA DE SANT JORDI
Ingredients
400 g de farina de força
200 ml d'aigua
15 g de llevat fresc
5 g de sal
40 g de nous
100 g de sobrassada de Mallorca
60 g de formatge 
* cúrcuma (aneu posant i barrejant fins tenir el color groc )
Preparació
La massa la vaig fer amb la KA, feu-la amb el robot que tingueu i si la feu a mà, amasseu molt bé!
En el bol del robot posar la farina, el llevat dissolt amb l'aigua tèbia (no calenta sinó el llevat perd força), i la sal. Amassar fins a integrar tots els ingredients, pujar la velocitat i amassar ben bé 5 minuts. El resultat serà una bola, la traiem del bol, fem una bola. 
Dividim la bola en tres parts, una (la que sera de formatge com hem de fer 5 barres la fem una mica més gran). Fem tres boles. 
En una barregem molt bé la sobrassada, costa una  mica obtenir una barreja homogènia, jo em vaig ajudat de la TMX, uns segons a vel. espiga.
A la que hem fet una mica més gran hi barregem el formatge i la cúcuma, també vaig ajudar-me de la TMX.
la tercera bola serà la de les nous i serà la que envoltarà tot el pa.
Tenim les tres boles preparades, les tapem amb un drap i deixem reposar uns 15-20 minuts.
Estirem cada massa amb el curró
Tallem la massa de sobrassada en 4 parts iguals i la de formatge en 5 parts iguals (de la mida dels de la sobrassada, després s'han de superposar)
Comencem amb una tira de formatge, a sobre una de sobrassada, seguim amb formatge.... hem de tenir 5 barres de formatge i 4 de obrassada.
Am la massa de nous fem dues tires i emboliquem i rodegem les altres, ho posem bé i deixem reposar fins a que dobli el seu volum, ben bé una horeta.
Jo ja ho vaig posar en paper de forn i a la safata, fent que dels costats tingués paret de paper per a que al fermentar el pa no caigués cap els costats... (com fan els forners que posen les barres una al costat de l'altra  entre draps...)
Amb el forn preescalfat a 180º courem el pa durant 30 minuts, aneu controlant, si veieu que es torra massa protegiu-lo amb un paper d'alumini.



Seguidors